Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΌΧΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ Ή ΗΠΕΙΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Η αλλαγή αυτή συμβαίνει με πάρα πολλά γεγονότα και ταυτόχρονα με φυσικές καταστροφές πολύ υψηλού μεγέθους.

Αν αφήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις έξω, βλέπουμε μια τεράστια κρίση του χρηματοοικονομικού συστήματος, η οποία διαταράσσει την πολιτική οικονομία έτσι όπως έχει καθιερωθεί σε όλες πια τις χώρες του κόσμου.

Βλέπουμε δηλαδή ότι επί μέρους δραστηριότητες όπως είναι η οικολογία, η βιογενετική ή η πνευματική ιδιοκτησία ακόμη και ο ατελείωτος αριθμός των νέων «διανοουμένων» ανέργων αποτελεί μια επιπλέον συσσωρευμένη κρίση που φτάνει στο «μηδέν», κυριολεκτικά, το υπάρχων πολιτικό σύστημα.

Σε όλες αυτές τις διαδικασίες που κάθε μέρα εκδηλώνονται ακόμη πιο έντονα και στις επιμέρους μορφές αλλά και σαν σύνολο, και αν προσθέσουμε σαν το «κερασάκι» στην τούρτα, και τις συνέπειες που έχουν απάνω στην πολιτική οικονομία όλων αυτών των χωρών του πλανήτη ή καταστροφές που συμβαίνουν, τότε πλέον είναι ουτοπία να περιμένουμε ότι το σύστημα αυτό μπορεί να διορθωθεί με μερικές επιφανειακές τροποποιήσεις ή προσωρινά μέτρα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Αρχη