Η γονιδιακή θεραπεία και η γενετική άνοιξαν ένα πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο τόσο στην έρευνα όσο και στην θεραπεία της κατάθλιψης.
-
ΑΝΘΡΩΠΙΑ...
Πάντοτε κυρίως σε στιγμές έντασης και κρίσεως, όπως αυτές που διανύουμε τώρα, εμφανίζονται εναλλασσόμενα η ανθρωπιά και η κτηνωδία.
-
TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ...
Καινούργιες ανακοινώσεις της κεντρικής Ευρωπαϊκής τράπεζας φανερώνουν ότι ο αποπληθωρισμός πλέον στην Ευρώπη αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός.
Μια εκτεταμένη έρευνα, που παρουσιάστηκε σε ένα τελευταίο συνέδριο στο Λονδίνο της ψυχικής υγείας, αναφερόμενο από τον καθηγητή Ουρλίν Βίγκεν, έφερε στο φως νέα αποτελέσματα.
Μεθυλίωση είναι μια διαδικασία, η οποία παράγει στον μεταβολισμό του ανθρώπου διάφορα τμήματα, πρωτεϊνικά, που συνθέτουν από ομάδες πρωτεϊνών μέχρι και όργανα.
Στα παιδιά η γενετική έχει κάνει μεγάλα άλματα, έτσι ώστε να μπορεί να εξηγεί πάρα πολλές αρρώστιες ή κατά κύριο λόγο το πώς αναπτύσσονται αυτές οι αρρώστιες.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια ασθένεια που ως γνωστόν από τις πρώτες επιρροές της είναι αυτή της δυσλειτουργίας του οπτικού νεύρου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η μεθυλίωση είναι ένα «επιγενετικό» φαινόμενο.
Όπως φαίνεται από την δημοσίευση που έγινε στο βήμα στις 03/10/2001 στα νοσοκομεία μπαίνει τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ).
Πλέον, στα παιδιά τα τελευταία χρόνια μπορούμε και διακρίνουμε όλο και περισσότερο κάποιες ψυχικές διαταραχές, που παλιότερα δεν υπήρχε η Ιατρική πείρα ή και τα μέσα να διαγνωστούν.
Σε ηλικία εβδομήντα ένα ετών, νικημένη από τον καρκίνο, πέθανε η διάσημη αφρικανή οικολόγος Ουανγκάρι Μαατάι, η οποία ήταν γνωστή και σαν η «γυναίκα των δένδρων».
Το πρόβλημα στις νευρολογικές αρρώστιες είναι η ακριβής αναγνώριση των χρόνιων μολύνσεων από το κεντρικό νευρικό σύστημα.